logo

Sin-zo

shadsNajaar 2014.. er waren al meerdere gencensureerde foto’s voorbij gekomen op Facebook, en daar werd eindelijk bekend gemaakt waarover het ging. Het betrof een nieuw stuk kunstaas op de Europese markt; Sin-Zo Bait! In eerste instantie lijkt het een heel simpel stuk kunstaas, een beetje kogelvormig, met een puntig staartje.. Hoe kan dit ooit de actie hebben die je wilt om je visje te vangen? In het water gaat de shad alle kanten op wanneer je hem op tikt, de ene keer naar linksboven, dan weer naar rechtsonder. Doordat het lood bij de Sin-Zo niet vóór de shad is bevestigd, maar op een nauwkeurig gekozen plaats onder het rubber, heeft dit kunstaasje een hele unieke actie. Wanneer er spanning op de lijn komt, schiet de Sin-Zo weg, en geeft hetzelfde effect als een vluchtend aasvisje, onweerstaanbaar voor alle roofvis die de nederlandse watereren rijk is. 

Lees meer: Sin-zo

Biwaa swimpike

swimpikeToen ik in begin 2014 een beetje zat te kijken naar aasjes bij de BFT-shop viel mijn blik op dit vreemd ogende kunstaasje. Een soort schattig mini snoekje! Helaas was deze iets wat prijziger dan het gemiddelde aasje, maar iets vertelde me dat we deze moesten hebben. Maus had helaas nog niet echt veel interesse. Dus moest ik een excuus verzinnen om het aasje alsnog aan te kunnen schaffen. Had ik even geluk dat zijn verjaardag eraan kwam. Hij mag het uitpakken en dan kan het aan mijn hengel! Zo gaat dat bij ons!

Uiteindelijk werd Maus ook heel blij met dit aasje toen het bleek dat het perfect bij onze visserij paste! Lekker slepend en werpend de grote snoek oma's achterna met deze imitatie snoek.

Lees meer: Biwaa swimpike

Biwaa Stroüt

stroutEind September kreeg ik een pakketje binnen met een aantal mooie swimbaits. De swimbaits waren van het Franse merk Biwaa. De Stroüt is verkrijgbaar in 5,5” & 6,5”. Sinds kort is de grotere broer te koop, namelijk de 7,5”versie van de Stroüt. De Stroüt is verkrijgbaar in verschillende kleuren, voor elk water type is er dus wel een kleur op de markt. Toen ik ze uit de verpakking haalde viel me gelijk wat op: de Stroüt is super soepel, de 8 segmenten konden bijna in een cirkel staan. Dit komt door de textiele verbinding die zorgt dat de body super soepel is. Dit bevordert de actie en lijkt daarom net een echte forel als deze werpend wordt gevist.

Lees meer: Biwaa Stroüt